2010. január 16., szombat

Mediterrán tető

Ha szép és divatos tetőt akarsz, válaszd a mediterrán stílust! Jobb azonban, ha tisztában vagy választásod anyagi vonzataival is: ahogyan azt sokfelé leírták már, a mediterrán tető jelentősen drágább egy hagyományos szerkezetnél. Ez nálunk a következő képpen néz ki: csak a tető faszerkezetéhez 1 millió Ft-ért vásároltunk anyagot. A cserép szintén 1 millió körül lesz, hozzájön az ereszcsatorna, meg a munkadíj, így bőven 3 millió Forint fölé csúszik a tetőnk ára. Egy hasonló méretű "mezei" ház esetében ez a költség kb 1,5-2 M lett volna...
A csatolt képek szemléltetik a szerkezet bonyolultságát, innen meg már könnyen belátható a plusz költség...




6 megjegyzés:

  1. Szia!
    Már írtam egy bejegyzést de valahova eltűnt.
    Véletlenül találtam rá a blogodra, és a képeket nézegetve nagyon ismerős volt a ház, majdnem szomszédok leszünk :) A Levendula és Galagonya u. sarkán lévő telek a miénk (amelyiken pince+alap van).
    Üdv Dorka

    VálaszTörlés
  2. Szia Dorka,
    Köszi a megjegyzést, nagyon örülök, hogy írtál. Tényleg majdnem szomszédok leszünk, de klassz már így "előre" ismerősöket szerezni...Ti ásattatok kutat, ugye? Hogyan sikerült? Milyen mélyre mentetek? Az építkezést mikor folytatjátok? Várom válaszod, üdv, Vera

    VálaszTörlés
  3. szia
    Hát igen, kicsi a világ :)
    Szeretnénk minél hamarabb folytatni csak el kell adni hozzá a lakásunkat. Mindenképp szeretnénk még az idén költözni, majd meglátjuk hogy sikerül. Türelem nálam se sok van :)
    Igen miénk a kút, szerencsénk volt, "csak" 41 m mélyre kellett menni, többen azt mondták 60 körül lesz.
    Ti mikor költöztök?
    Dorka

    VálaszTörlés
  4. Még azt akartam kérdezni h ti milyen fűtési rendszert raktok a házba, illetve honnan rendeltétek az ablakokat?
    szia

    VálaszTörlés
  5. Szia, a fűtési rendszer cirko kazán viztárolóval Saunier Duval márkájú. Az alsó szinten padló és radiátorok+kandalló lesz, az emeleten pedig csak radiátoros kivéve a fürdőszobát ahol lesz padlófűtés is. De ha már a beépítésnél járunk majd írunk erről a blogban is. Ha bármilyen szakemberre szükségetek lesz szólj nyugodtan, mi eddig mindenkivel nagyon meg vagyunk elégedve aki nálunk dolgozik. Most sajnos nem tudunk dolgozni a kemény hideg miatt, de április környékén szeretnénk beköltözni. A ti házatok mekkora lesz?
    Vera

    VálaszTörlés
  6. Hát igen az időjárás nem nagyon kedvez most.
    Csak azért kérdeztem mert mi most a fűtésen gondolkodunk nagyon hogy milyen rendszer legyen, meg ablak után keresgélek ami még kifizethető.
    120 m2 körül van a hasznos alapterülete a háznak, + a garázs még 20 m2 + a terasz.

    VálaszTörlés