2010. július 31., szombat

Nyári hangulat

Elnézést a kedves érdeklődőktől akik rendszeresen látogatják a blogunkat, az elmúlt hetekben nem nagyon volt időnk rá. Jó pár hét bentlakás után még mindig nem csökkent elragadtatásunk a ház iránt. Nagyon klassz itt lakni, nem csak a ház, de a környék is nagyon szép. Mellettünk egy kis erdő, esténként a teraszon ülve csodáljuk a város fényeit - kb 30 kilométerre ellátni - nagyokat kirándulunk. A klíma szuper, most a teraszon ülve már lassan fázom, még a legnagyobb kánikulában is kellemesek az esték. A nappalok viszont forróak - mediterrán házunk igazán méltó környezetbe került. A mediterrán stílus egyébként funkcióját is betölti, a ház a falakat és ablakokat árnyékoló szoknyáknak köszönhetően nem melegszik fel túlságosan. Bár az előkészítés megvan hozzá, nem láttuk szükségét beszereltetni a légkondícionálót. Soha többé nem lesz házunk medence nélkül, a gyerekek odavannak érte, de minket is felüdít, amikor munka után hazaérkezve egyszerűen csak becsobbanunk. Amióta itt vagyunk, nem voltunk strandon, hiszen itthon minden adott egy-egy forró nyári nap eltöltéséhez. A terület ahol lakunk, egyébként szépen fejlődik, folyamatosan épülnek a házak - szerencsére teljesen normális emberekkel és normális házakkal (nem bezsúfolt iker-, vagy társasházak). A tágas tér miatt azonban még az építkezések sem zavaróak.

Készítettünk pár új képet a ház külsejéről, kicsit illusztrálandó a kellemes nyári hangulatot.

6 megjegyzés:

  1. Szia

    szeretnek olyan dolgokat kerdezni amire itt nem biztos hogy valaszolnal (lehet hogy amugy se )
    de ha megis irok egy emil cimet es ott leveleznek veled persze csak ha neked jo
    (piszkos annyagiakrol)

    cukor21@freemail.hu

    VálaszTörlés
  2. Szia, kérdezz nyugodtan akár itt, akár a klveronika@gmail.hu e-mail címen.

    VálaszTörlés
  3. SZia

    most ket dolog lehet vagy kaptal tolem vagy tiz emilt ugyan azt vagy nem tudok neked emilt fuldeni mert orokke visszadobja a freemail

    beszerkeztem ide a levelem de szerintem ne itt hanem emilen valaszolj a kerdesek termeszete miatt


    szia

    tehat az a lenyeg hogy oruletesen bejott hogy ilyen dinamikusan eljutottatok a gondolattol a

    megvalosulasig


    (remelem nem haragszol de azt soha nem ertettem mieet kell a kocsit a hazba rakni nekem az

    nem tetszik egyedul inkabb nagyobb nappalim lenne)

    tehat azt szeretnem kerdezni hogy

    a telek

    a haz berendezes nelkul

    a medence

    mennyibe kerultek kulon kulon kerekitve milliokra

    azon filozom hogy lakast vegyek nagyot vagy hazat epitsek

    a kerites valami eszmeletlen jo lett

    mennyire maceras a bejaras mi nincs kozel

    en most a kiraly utcaban lakom a centrum centrumaban

    VálaszTörlés
  4. Szia,
    Hát nem jött tíz levél, de még 1 sem. A házat adózott jövedelmünkből, régi házunk eladásából származó bevételből és egy kellemes bankhitelből építettük így igazán nincs mit rejtegetnünk. Kényelmesebb viszont a mail, egyszerűbb mint a megjegyzések között lapozgatni. Írtam Neked a freemailre.
    Ha a kérdések mást is érdekelnek, esetleg nyithatunk 1 külön bejegyzést a témának.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Vera!
    Párommal építkezés előtt állunk és próbálunk az internet segítségével minél több hasznos információhoz jutni. A mecsekicsaládiház oldalon írt hozzászólása alapján jutottunk el az Önök honlapjára. Gratulálunk, nagyon szép házat sikerült építeniük. A blogon találtam meg az email címüket és ezért bátorkodtam írni. A levél azonban visszajött :(Ezért most itt próbálkozom. Egy kényes témáról, a költségvetésről szeretnék érdeklődni. Nem vállalkozóval szeretnénk a házat építettetni, hanem minden munkára külön iparosokat akarunk keresni. Szeretnék érdeklődni, hogy készítettek-e a házhoz költségvetést, amennyiben igen, azt megosztanák-e velünk.
    üdvözlettel: Szászi Ferenc
    szasziferi@freemail.hu

    VálaszTörlés
  6. Kedves Ferenc,
    Sajnálom, hogy nem sikerült elsőre emailt küldenie, a megadott klveronika@gmail.com elvileg továbbra is működik. Nagyon bátorítjuk az építkezés saját erőből történő menedzselésére, sokat spórolhatnak vele, és sokkal inkább fognak örülni az elkészült háznak, ugyanakkor nyilván tudja, nagy fába vágják a fejszét. Mi csináltattunk az elején egy megbízható vállalkozóval egy teljes költségvetést, amit ugyan nem fogadtunk el vágül, de támpontként használtunk. A saját szervezés egyik legnagyobb kihívása a határidők tartása illetve a különféle munkák időbeni összehangolása - hetek, akár pár hónap csúszás is összejöhet, erre jobb az elején felkészülni. Átnézem az építkezés anyagait a gépemen, és elküldöm Önnek (a megadott címre) ami hasznosat találok.
    Üdvözlettel,
    Vera

    VálaszTörlés