2010. augusztus 9., hétfő

Panoráma

Kiköltöztünk Budapestről, kb fél órányi autózás kell ahhoz, hogy bejussunk. Mai léptékkel (szerintünk) ez simán vállalható, itthon, de főleg külföldön ennek többszörösét is bevállalják az emberek. Ha valaki esetleg gondolkozik hasonlón, talán segít a lenti kép amiben minden este gyönyörködhetünk; számunkra a környék minden pénzt megér. Igen, igen, a kép közepén tényleg a kivilágított Budai Vár látszódik mintegy 40 kilométer távolságban....:)

4 megjegyzés:

  1. Szia!

    Szinte a kezdetektől figyelemmel kísérjük a házatok épülését, szépülését. Mi is hasonló stílusban gondolkozunk. Az elkövetkező 1-2 évben szeretnénk mi is építkezni. Viszont szinte semmi információnk nincs, arról, hogy mennyibe kerülne egy hasonló ház megépítése. Ezért szeretnénk megkérni, hogy ha lehetséges, volnál olyan kedves és megírnád, hogy mennyi lett az 1 m2-re jutó költsége a házatoknak. Azért, hogy tudjunk viszonyítani. Nagyon szépen köszönjük előre is a kedvességed!
    Üdvözlettel, Gabi és Laci

    VálaszTörlés
  2. Kedves Gabi és Laci,
    Nagyon köszönjük a kitartó érdeklődést, klassz ha sikerült pár ötletet és egy kis plusz kedves adnunk. Okosan csináljátok, információkat gyűjtötök és tervezgettek először, és nem ugrotok bele az egészbe - nagyot lehet bukni, hacsak nem lottómilliomos az ember.
    Az árakkal kapcsolatban gondolkoznunk kell, mert nem egyszerű azt összeszedni. Majd Ti is meglátjátok, egy idő után nehéz pontosan számontartani a költségeket. Jelentkezünk.
    Üdvözlettel,
    Vera-János

    VálaszTörlés
  3. Építkezni készülők2010. szeptember 5. 15:51

    Kedves Vera!
    Engem az érdekelne, hogy tapasztalataitok szerint mikor érdemes megvásárolni például a tégla alapanyagot. Mikor vannak kedvező árak, akciók? Lehetséges, hogy jobb télen, amikor még nem kezdenek hozzá az építkezéshez, vagy talán tavasszal, amikor mindenki hozzákezd a munkához? Válaszod előre is köszönöm.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Építkezni készülők,
    Ha tőlünk kérdezed, előre nem érdemes megvenni semmit. A legcélszerűbb akkor vásárolni, amikor tényleg szükség van rá. Például: mérettől függően kb 30-40 raklap tégla kell egy házhoz. Ha ez akkor érkezik meg, amikor készen van a tálca beton, egyszerű a lerakás daruval, a kőművesek békával széthordják a raklapokat a betonon, és szinte a raklapről falaznak. Ha ugyanezt a mennyiséget előre megveszed, talán spórolsz (főleg télen az akciókkor), de amit a réven nyersz, elmegy a vámon, sőt a plusz anyagmozgatások miatt akár jóval többet is fizethetsz. Összefoglalva tehát inkább azt javasoljuk, hogy ne előre, hanem inkább a kellő időben szerezzetek be mindent, persze szétnézés és vad alkudozások által.
    Sok szerencsét, üdv,
    Vera

    VálaszTörlés