2010. május 8., szombat

Külső munkák

A héten elkészült a ház külső színezése, és a kerítés kő (tégla) része.
A szín kapcsán REVCO-ra kaptunk jó ajánlatot, jelentősen olcsóbbat, mint a jobban ismert márkákra, pl Terranova. A Construma kapcsán még további kedvezményeket is kaptunk. Az ház alsó szintje a Revco katalógus szerinti Mocca 2, a felső szint Mocca 4 színt kapott.
Kerítésnek bontott téglát választottunk (60 Ft/db), szerintünk jól magy a mediterrán jelleghez. Az összhatás szerintünk nagyon szép lett, nagyon tetszik a nem teljesen mérethelyes téglák miatti rendezetlen, rusztikus jelleg. Íme egy kép:














Zajlik még a "tender" a lakatosmunkára, egyelőre nem találtunk olyat, aki megközelítette volna az általunk várt (remélt?) árszintet.
Következő munkaként a ház előterének kövezése következik együtt a medence körüli rész burkolásával. A két tétel kb. 1 Millió Ft lesz...
A nyár beállta előtt mindenképpen szeretnénk megcsináltatni ezen munkákat, enélkül nem lehetne normálisan bejutni a házba, beállni a garázsba, illetve használni a medencét. Ja, a medence befejezése is kb fél millió lesz....
A kert rendezése, füvesítés, locsolórendszer egyelőre csúszik, majd meglátjuk pár hónap múlva, hogy még idén belefér-e, vagy az egész jövőre marad.

5 megjegyzés:

  1. Szép lett a kerítés, és a ház színe is tökéletes-
    Összhangban van minden :)
    Ügyesek vagytok!

    Henna

    VálaszTörlés
  2. Kérdésem lenne:): mivel impregnáltátok a téglát?

    Köszönöm: Henna

    VálaszTörlés
  3. Még nem impregnáltuk, de van kifejezetten erre való szerunk - Smiling House tipusú Aqua Stop stone protector a neve. Ezzel fogja lekenni a férjem ha majd egyszer sikerül rávennem...:)

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!!
    Tok jo lett a kerites is! :)

    Ez mas jellegu, de nem tudom, tudtok-e rola: most olvastam a peceli honlapon hogy kotelezo kitenni a hazszamot...Es azert is megbuntetnek, ha nincs kinn.
    Udv: Nori (mi vagyunk akik az utca elejen epitkezunk)

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Nagyon szép a ház élőben is! Láttam a házszámot is kitettétek :) (Amúgy tényleg megbüntetnek, nekünk is azt mondták még a pincére is kell, vicces egy kicsit).
    Üdv Dorka

    VálaszTörlés