2010. május 30., vasárnap

Külső térbukolás - medence befejezés - 1. rész

Nekiláttunk a ház előterének, és a medence napozórészének burkolásához. Összesen kb 170m2-ről van szó. Ezt a fázist egy olyan csapat csinálja, akiket korábbi (bér)lakásunk közelében először napokig csak nézegettünk viacolorozás közben, majd a férjem kért tőlük ajánlatot és végül meg is egyeztünk velük. A burkolat a SEMMELROCK London tipusú, 20x30-as méretű nagytéglája lett elöl és a medencénél is. Mind a forma, mind pedig a barna szín nagyon jól megy a ház stílusához.
Jó pár nap halasztgatás után végre nekiláttunk először a terep rendezéséhez és az alap feltöltéséhez kulékaviccsal. Ezt a fázist Bobcat csinálta. 5 órányi munkával végzett is, ezt a kőművesek hosszú napokig csinálták volna.
Így indult a munka, lejjebb a végeredmény látszik.














Elöl és a medencénél összesen 23m3 kavicsot használtunk fel. Ezt lapvibrátorral ledöngölték, erre jött murva (10m3) szintén döngölve, majd ezen felületre vékonyan 2x mosott homokot elsimítva kezték rakni a követ. Az első részen beépítették a lefolyókat is (lejtős terep révén erre szintén szükség van). Az első rész már majdnem elkészült, holnap kezdik a medence körül. Szintén a lejtős terep miatt a medence körül komoly támfalat kellett építeni, majd erről is mutatunk képeket. A jövő hét végére készen is lesznek a kőművesek, továbbá jönnek a medencések és beépítik a kovácsoltvas kaput is. Folytatás következik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése